Hoe kiest u de juiste

saxofoon

Saxophone teacher   worden in twee types ingedeeld, namelijk de Sopraan en de Tenor. Sopranen zijn de kortere van de twee en spelen lagere noten. Sopranen worden met de vingers bespeeld en de rest wordt door het mondstuk gedaan. De alt-, tenor- en sopraansaxofoons kunnen hoge noten halen.

De saxofoon is verwant aan de houtblazers. Tot die houtblazers behoren de klarinet, de fluit, de hobo en de saxofoon. De saxofoon is niet verwant aan de bas-houtblazers. Deze moet niet verward worden met de bassaxofoon. Bas-saxofoons spelen geen lage noten en spelen in plaats daarvan de hoge tonen. Saxofoons zijn verwant aan de piccolo. Hij lijkt erop, maar is groter dan de bassaxofoon. De altsaxofoon en de sopraninosaxofoon zijn de enige twee basissaxofoons, hoewel er vele soorten saxofoons zijn. Zo zijn er de sopraninosaxofoons, die eigenlijk hetzelfde zijn als de klarinetten, en de sopraninosaxofoons, die de twee meest voorkomende saxofoontypes zijn.

De sopraansaxofoon is de kleinste van de saxofoons en de saxofoon waarmee de meeste mensen vertrouwd zijn. De schaallengte is meestal ongeveer 23 millimeter. Mensen kunnen dit instrument vinden op rommelmarkten, maar ook bijAnimalglers.com, waar je gebruikte instrumenten kunt kopen. Als je nog nooit saxofoon hebt gespeeld, moet je de juiste zithouding aanleren en leren hoe je je handen moet houden. Zorg ervoor dat je een comfortabele hoofdband draagt, zodat je saxofoon in je hoofd blijft zitten als je speelt. Saxofoons moeten heel voorzichtig behandeld worden, dus neem je instrument en accessoires mee naar je les. Het merk IVF mondstuk is iets duurder.

De tenor is groter dan de sopraan, maar hij is ook erg duur. Mensen kunnen de tenor vinden op rommelmarkten, maar ook bij grotere muziekwinkels. De lengte van de schaal is ongeveer 28 millimeter. Je kunt een tenor tweedehands kopen op rommelmarkten en hij kost ongeveer $1.200. Het tenortype instrument wordt bespeeld als een klarinet, maar de toetsen zijn iets korter. Je houdt de tenor vast zoals een klarinet, maar het riet is dikker. Bands hebben vaak een saxofoon die ze verhuren, dus kijk daar eens naar als je er een vindt.

De altsaxofoon lijkt erg op de tenorsaxofoon, maar heeft een iets kortere schaal, en de muzikant houdt hem vast als een klarinet. Mensen die niet de tijd willen nemen om klarinet te leren spelen, kunnen beter naar de altsax kijken, want die is meer geschikt voor volwassenen. De prijs van een altsax is ongeveer 300 dollar.

Naast de saxofoons, kunt u ook ukuleles en banjo’s vinden in muziekwinkels. Dit zijn kleinere instrumenten, niet zo algemeen gebruikt als de saxofoon of de gitaar, maar het zijn interessante muziekinstrumenten. Misschien wil je er een uitproberen in een winkel, om te zien of je je er prettig bij voelt.

Vergeet tot slot de piano’s en keyboards niet. Deze zijn heel gewoon, en veel mensen kiezen ervoor om een keyboard te kopen in plaats van een instrument. Kijk voor gebruikte degenen in de Said en bellukian muziekwinkels, of zelfs eBay.

Nu dat je een aantal ideeën over wat te zoeken, is het tijd om uw gebruikte saxofoon te selecteren. Vraag een vriend die heeft gespeeld een saxofoon voor een tijdje om u te helpen uw beslissing te nemen. Je hebt misschien weinig ervaring met het kopen van een saxofoon, dus het is belangrijk dat je weet hoe je te werk moet gaan. Onthoud dat het altijd een goed idee is om de aankoop te doen met een verkoper, die je kan begeleiden.

Je moet het instrument controleren op duidelijke schade en slijtage. Zorg ervoor dat je gemakkelijk aan vervanging kunt komen voor de kleine krasjes op de body. Controleer of de toetsen goed werken. Zelfs als er wat groeven in de toetsen zitten, moeten ze gemakkelijk bespeelbaar zijn.

Kijk ook naar de dop. Controleer de versleten dop? Zorg ervoor dat je het gemakkelijk naar beneden kunt duwen zonder het te buigen. Kijk goed of er scheurtjes of gaatjes in de body zitten. Zelfs als er kleine beschadigingen zijn, mag de prijs niet te hoog zijn. Zorg ervoor dat u de bekleding kunt behouden in geval van noodzakelijke reparaties.

Nu zou je relatief snel en gemakkelijk een gebruikte saxofoon moeten kunnen kopen.